Het kiezen van een echt praktische festival outfit

Elke dag opnieuw heel wat mensen langdurig voor de spiegel om te bepalen welke outfit ze gaan dragen tijdens de dag. Deze keuze is er één die inderdaad goed doordacht moet worden genomen. In eerste instantie hou je bij het kiezen van je outfit uiteraard rekening met de uitstraling waarover ze beschikt. Dat is echter niet het enige belangrijke aspect om aandacht aan te besteden. Wat immers bovendien ook te denken van de praktische kant van de zaak? In het bijzonder wanneer je van plan bent om een festival te gaan bezoeken speelt dit laatste een uitermate belangrijke rol. Zou jij hier graag meer over willen ontdekken? Wil je bijgevolg de veruit best mogelijke festival outfit kunnen samenstellen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de onderstaande tips!

1.) De ideale festival outfit mag net iets ruimer zitten

Spannende kleedjes, spannende T-shirts en vooral heel nipt aansluitende broeken zijn wellicht niet de beste keuze wanneer je er op een festival stevig op los wil shaken. Het wordt dan ook sterk aangeraden aan festivalgangers om te kiezen voor kledingstukken die net wat ruimer zitten. Op deze manier kan je lichaam “ademen” waardoor je ook veel minder snel zal zweten. Daarnaast is het dragen van ruimer zittende kledingstukken op festivals ook gewoon veel comfortabeler. Ben je dus van plan om één of meerdere nieuwe outfits aan te kopen die specifiek zijn bedoeld om even de beentjes los te slaan op een festival? Dan kies je graag voor kledingstukken die mogelijks net een beetje ruimer zitten.

2.) Let op het aantal zakken in je outfit

Zeker wanneer je slechts één dag een bezoek brengt aan een festival is het zo dat je wellicht niet veel mogelijkheden zal hebben om de spullen op te bergen die je bij je hebt. Omwille van deze reden kan het de moeite waard zijn om te kijken in de richting van kledingstukken die beschikken over wat meer zakken. De aanwezigheid van verschillende zakken in bijvoorbeeld je broek en / of in je pull kan meteen een perfecte oplossing bieden voor het opbergen van verschillende spulletjes. Wil je er zeker van zijn dat je tijdens het dansen geen spullen kan verliezen? Dan is het mogelijks de moeite waard om te kiezen voor kleding die beschikt over zakken die je bijvoorbeeld met een rits kan afsluiten.

3.) Vermijd kleding met veel koordjes en knopen

Deze laatste tip is er één die specifiek geldt voor onze dames. Het dragen van een topje met heel wat koordjes en knopen kan op het eerste zicht een goed idee lijken en mooi is het zeker, maar op praktisch vlak is dit wellicht niet meteen de beste keuze. De kans is namelijk ongelofelijk groot dat koordjes los zullen schieten tijdens het dansen. Dit geldt overigens niet alleen voor topjes of blouses met koordjes. Wat namelijk ook te denken van broeken of kleedjes die complex “geknoopt” dienen te worden? Zelfs tijdens een eenvoudig toiletbezoek kunnen dergelijke kledingstukken zorgen voor de nodige problemen. Hou het dus bij voorkeur voor wat je festivalkleding betreft zo eenvoudig mogelijk… althans voor wat het knopen betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *