Hoe creëer je de perfecte party outfit?

Iedereen kent het gevoel waarschijnlijk wel. Je hebt binnenkort een leuk feestje en je moet er op je Paasbest verschijnen. Het vinden van de perfecte outfit om mee te feesten is in de praktijk vaak niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt. Er zijn dan ook verschillende zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Denk hierbij aan:

  • Het soort feest waarop je bent uitgenodigd;
  • De indruk die je graag wenst te creëren;
  • De periode van het jaar waarin het feest wordt gehouden;

In het bijzonder voor de dames onder ons geldt dat het niet bepaald eenvoudig is om zomaar een keuze te maken uit de waslijst aan outfits die doorgaans voor handen zijn. In ieder geval, zou jij ook graag de meest geschikte party-outfit willen vinden voor het evenement dat je op de planning hebt staan? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Met zwart (of wit) doe je nooit verkeerd

Het is misschien een beetje op safe spelen, maar door te kiezen voor zwarte of witte party kleding doe je eigenlijk nooit verkeerd. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om kleuren te gaan integreren in je kleding, maar hou er rekening mee dat deze (zeker onder speciale belichting) een compleet andere indruk kunnen nalaten dan je waarschijnlijk oorspronkelijk hebt bedoeld. Wil je er dus echt voor zorgen dat je feestoutfit in de basis reeds helemaal goed zit? Dan zal de keuze voor wit of zwart wellicht al snel zijn gemaakt. Bovendien oogt dergelijke kleding ook nog eens altijd lekker stijlvol.

Kies voor mooie, maar vooral comfortabele schoenen

De hele nacht dansen met schoenen die knellen of veel te groot zijn is in de praktijk nooit een goed idee. Natuurlijk wordt er in eerste instantie altijd gekeken naar de uitstraling waar schoenen over beschikken. Toch neemt dit niet weg dat je ook stil moet blijven staan bij de praktische eigenschappen. Het laatste wat je wil is halverwege de nacht met pijnlijke voeten en / of blaren worden geconfronteerd. Door goed na te denken over het soort schoenen die je gaat dragen kan je dit gelukkig voorkomen. Let ook op, gaan feesten met gloednieuwe schoenen kan je in de praktijk eveneens behoorlijk pijnlijke voeten opleveren. Zorg er dus voor dat je schoenen minstens op een degelijke manier zijn ingelopen vooraleer je er een feestnacht mee intrekt.

Denk ook aan je accessoires!

Niet alleen je kleding en je schoenen spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je outfit. Wat namelijk bovendien ook te denken van de accessoires die je gaat dragen? Op dit vlak kan je stil blijven staan bij heel wat verschillende zaken. Denk hierbij concreet aan:

  • Het dragen van een mooie armband;
  • Een stralend horloge aan de pols;
  • Een mooie riem om een extra accent rond je middel te leggen;
  • Speel ook gerust met een leuk extra accent in je haar;

Accessoires kunnen een outfit maken, maar ook kraken. Voorkom dat je teveel wil doen en hou niet alleen rekening met hun uitstraling, maar ook met de praktische impact die ze eventueel op je outfit zullen hebben. Ben je van plan om er eens lekker op los te shaken? Dan is het dragen van een (zeer) lange halsketting wellicht niet meteen de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.