Rock Ternat na 8 jaar terug van weggeweest

Had je al plannen gemaakt voor deze zomer? Dan is de kans groot dat deze er nu toch net even anders uit zullen komen te zien. Tot ieders verbazing is het namelijk zo dat het festival ‘Rock Ternat’ deze zomer terug haar opwachting zal maken. Dat is opmerkelijk, want het festival werd maar liefst 8 jaar lang niet georganiseerd. Dat de organisatoren er net voor hebben gekozen om dit jaar terug uit te pakken met het bekende festival is opmerkelijk.

Het aanslepen van de COVID-19 pandemie heeft er namelijk voor gezorgd dat organisatoren van verschillende festivals er toch voor hebben gekozen om dit jaar nog eens over te slaan. Andere festivals werden dan ook verplaatst naar een wat latere datum. Zo zal ook Tomorrowland (indien georganiseerd) heel wat later plaatsvinden dan gewoonlijk.

22 edities

Uiteindelijk werden er 22 edities gehouden van het Rock Ternat festival. De editie van het jaar 2013 bleek in eerste instantie de laatste te zullen worden. Vooral het dalende bezoekersaantal had geleid tot financiële problemen voor het evenement. Dit gezegd hebbende stelde de organisator van Rock Ternat het volgende:

“Het vuur is er eigenlijk nooit helemaal uitgegaan. Het kriebelt dan ook al een tijdje bij een aantal mensen om er terug tegenaan te gaan. We willen de mensen, zeker in deze tijd, terug iets geven waar ze naar kunnen uitkijken. Een nieuwe editie van het ooit zo fijne en populaire festival Rock Ternat zou dat perspectief zomaar kunnen bieden.”

Bovenstaande is natuurlijk allemaal goed en wel, maar op moment van schrijven is het nog niet bekend hoe de Belgische festivalzomer er nu precies uit zal komen te zien. De verwachting is dan ook dat er eerst enkele testevenementen zullen worden georganiseerd om te bekijken wat er mogelijk is.

Focus op Belgische muziek

Mocht Rock Ternat daadwerkelijk terugkeren dit jaar, dan zijn er ongetwijfeld een aantal interessante perspectieven om naar uit te kijken. Voor de nieuwste editie wordt er teruggekeerd naar de roots van het evenement. Dit betekent dat het festival (indien alles goed verloopt) voor het eerst na acht jaar terug zal worden gehouden aan het sportcentrum van Ternat. Het evenement zou in 2021 doorgaan op 27 en 28 augustus. In het verleden was het zo dat de line-up van het evenement vaak bestond uit klinkende namen. Het ging in die tijd dan onder meer om bijvoorbeeld:

  • The Pretenders;
  • Kelis;
  • Therapy;

Voor de nieuwe editie geldt dat ze er niet hetzelfde uit zal zien als vroeger het geval was. Dit betekent dat Rock Ternat zich terug zal profiteren als een sterk regionaal getint festival. De organisatie zelf heeft aangegeven dat dit ook nodig is omdat de wereld op vandaag niet meer hetzelfde is als vroeger.

Letterlijk gaf de organisator dan ook aan; “het jaar 2021 is niet 2013”. Dit heeft er voor gezorgd dat we gaan uitpakken met een geheel nieuw concept. De focus zal daarbij duidelijk komen te liggen op kwalitatieve, Belgische muziek. Hiervoor willen we bijzonder graag de hand uitsteken naar de Belgische muzieksector. Welke artiesten er allemaal te zien zullen zijn op het evenement is vooralsnog nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *