Niet te missen top-festivals in Oost-Europa

Verspreid over de wereld zijn er heel wat evenementen die worden georganiseerd die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. Voor verschillende van deze festivals en andere evenementen geldt dat ze zich afspelen in Oost-Europa. Deze festivals staan er doorgaans om bekend ongelofelijk populair te zijn. Dit zowel bij jong als oud. De gemoedelijke sfeer waar deze festivals zich door kenmerken evenals de vaak indrukwekkend goede line-ups maken ze meer dan de moeite waard om er kennis mee te maken. Zou jij ook graag eens een geweldig festival willen meepikken in het altijd weer even gemoedelijke Oost-Europa? Wij hebben op deze pagina enkele van de beste evenementen in deze regio voor jou op een rijtje gezet.

1.) Uprising in Slowakije

In augustus wordt elk jaar in Slowakije het zogenaamde Uprising festival georganiseerd. Het gaat hierbij om een volledig weekend welke in het teken staat van tal van verschillende soorten muziek. Het festival doet eigenlijk dienst als herdenkingsevenement voor de opstandsbeweging ‘Uprising’ welke bestond tijdens Wereldoorlog II. Je kan hier niet alleen heel wat nieuwe artiesten ontdekken. Daarnaast is het zo dat je hier ook aan yoga kan doen evenals aan capoeira. Verder kenmerkt dit festival zich ook steevast door de aanwezigheid van niet alleen street art, maar ook exotische foodstands. Uprising klinkt in eerste instantie misschien als een stevig evenement, maar eigenlijk staat ze zo goed als volledig in het teken van alles kan en niets moet. Zeker een evenement die meer dan de moeite waard is om even kennis mee te maken dus.

2.) Balton Sound in Hongarije

Aan het begin van de maand juli wordt er in Hongarije steevast vier dagen lang feestgevierd. Dit aan de oever van Europa’s grootste meer, namelijk het Balatonmeer. Tijdens deze vierdaagse worden er lounges op het water geplaatst, verschijnen er allerhande cocktailbars en worden er meer dan dertig verschillende podia opgetrokken waar artiesten op komen optreden. De line-up bestaat hier doorgaans uit een zeer interessante mix van DJ’s die voornamelijk elektronische en hip-hop muziek spelen. De sfeer die hier heerst is altijd op en top zomers. Dit betekent de leukste en meest sexy bikini’s, neon lichten en heel veel water. Zeker en vast een uniek festival die eigenlijk iedereen in zijn of haar leven toch minstens één keer moet hebben meegemaakt.

3.) Meadows in the Mountains

Festivals hoeven lang niet altijd uit te pakken met de meest ronkende namen om succesvol te kunnen zijn. Dat bewijst het ‘Meadows in the Mountains’ evenement in Bulgarije keer op keer. Dit evenement beschikt helemaal niet over een A-list line-up, maar kenmerkt zich door de aanwezigheid van menig aantal opkomende dj’s en underground bands uit alle windstreken. Niet alleen de muziek die je hier kan aanhoren is interessant en klinkt veelbelovend in de oren, wat bovendien ook te denken van de locatie? Je ervaart dit festival dan ook zomaar vanaf een mistige bergtop! De locatie alleen al zorgt er voor dat dit evenement kan rekenen op een steeds verder toenemende interesse. Ook dit is dan ook absoluut een festival die de moeite waard is om kennis mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *