3 Belgische festivals die je wellicht nog niet kende

België heeft zich door de jaren heen ontpopt als een land waarin je kan genieten van de meest uiteenlopende evenementen. Onder deze evenementen uiteraard ook menig aantal festivals. Voor verschillende van deze festivals geldt dat ze inmiddels tot de verbeelding spreken. Het gaat hierbij dan concreet om namen zoals bijvoorbeeld Rock Werchter, maar ook om Tomorrowland evenals om Pukkelpop. Ondanks het feit dat deze evenementen stuk voor stuk absolute toppers zijn moet het gezegd dat er verspreid over het land ook enkele zeer interessante, maar minder bekende festivals worden georganiseerd. Zou jij ook graag even kennis willen maken met deze gemoedelijke festivals bij jou in de buurt? Neem dan vooral even een duik in het onderstaande overzichtje!

1.) Paradise City

Paradise City is een relatief kleinschalig festival welke gedurende drie dagen wordt gehouden op het domein van het Kasteel Ribaucourt. Dit kasteel bevindt zich nabij Brussel en maakt het dus mogelijk om een festivalbezoek te combineren met een bezoekje aan de Belgische hoofdstad. Je kan je tijdens een bezoek aan dit festival tegoed doen aan niet alleen indie muziek, maar ook aan het lekkerste festival food. Daarnaast vertoef je hier ook nog eens in een prachtige, groene omgeving. De absolute sleutelwoorden voor dit festival zijn duurzaamheid en ecologie. Dat blijkt ook meteen uit de inspanningen die steevast worden geleverd door de organisatie. Het gaat hierbij dan om onder meer:

  • Het gebruik van ecologisch verantwoorde toiletten;
  • Kraantjeswater dat wordt gefilterd;
  • Bekers die hergebruikt kunnen worden;
  • Veggie fingerfood;

Heel wat mensen die kennismaken met het Paradise City festival worden op slag verliefd op dit evenement. Zal dit ook het geval zijn voor jou? Eén ding staat in ieder geval vast, een bezoek brengen aan dit festival mag beslist niet op jouw planning ontbreken!

2.) Deep in the Woods

De meningen over het ‘Deep in the Woods’ evenement dat wordt gehouden in het Belgische Namen zijn sterk verdeeld. De één beschouwt het als een klein festival terwijl de ander het eerder omschrijft als een soort van picknick met muziek. Het moet gezegd dat het vooral het gemoedelijke karakter is van dit evenement welke er voor heeft gezorgd dat ze door de jaren heen zo populair is geworden. Het uiteindelijke doel van dit evenement is dan ook om banden te smeden tussen niet alleen verschillende generaties, maar tegelijkertijd ook tussen verschillende muziekgenres en kunststromingen. Dit alles gebeurt uiteraard bijzonder diep in het bos. Dit evenement is behoorlijk kleinschalig en lokt dan ook jaarlijks ongeveer 1.250 bezoekers.

3.) WeCanDance

Van de drie Belgische festivals of evenementen die we je aangeven op deze pagina is WeCanDance wellicht de enige die meteen een belletje zou kunnen doen rinkelen. Dit evenement is door de jaren heen dan ook uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische festivallandschap. Kenmerkend voor dit evenement is ook de aanwezigheid van een heus Sahara-geïnspireerd thema op het strand. Wil je hier graag ook bij horen? Vergeet dan zeker en vast je safaripakje niet! Dit wordt hier heel serieus genomen, dus je bent bij deze gewaarschuwd… Hoe dan ook is ook WeCanDance beslist een interessant evenement om te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *