Goed voorbereid een festival bijwonen met deze tips

Ben je van plan om één of meerdere festivals bij te wonen? Dan spreekt het voor zich dat een goede voorbereiding wonderen kan doen. Wanneer je een ticket voor een festival boekt en daar doorgaans een behoorlijke som geld voor moet betalen spreekt het immers voor zich dat je daar graag optimaal van wil kunnen genieten. Door aandacht te besteden aan de tips die je aantreft in dit artikel zal je zeker en vast het maximale uit jouw festivalavontuur kunnen halen. Wees er dus zeker van om ze in je achterhoofd te houden!

Welke zaken moet je zeker meenemen naar een festival?

Laat ons om te beginnen even kijken naar de zaken die je zeker mee moet nemen naar een festival. Dit is een beknopt lijstje van dingen die je zeker bij de hand moet hebben. Het spreekt evenwel voor zich dat er (naargelang jouw persoonlijke voorkeuren) nog heel wat extra zaken vereist kunnen zijn. Hoe dan ook, enkele voorwerpen die je zeker mee moet nemen naar een festival zijn de volgende:

  • Een kwalitatieve tent (wanneer je blijft overnachten);
  • Een powerbank;
  • Oordopjes;
  • Zakdoeken;
  • Een thermosfles;
  • Extra kleding;
  • Een zonnebril;

Naast bovenstaande zijn ook (wegwerp)washandjes bijvoorbeeld altijd interessant. Ook een opklapbaar tafeltje en stoeltjes kunnen interessant zijn. Wil je er graag zeker van zijn dat je tijdens het festival ook niet wordt geconfronteerd met bijvoorbeeld diefstal? Dan is het wanneer je op het festivalterrein verblijft ook altijd de moeite waard om een slotje bij de hand te hebben. Zo zorg je er voor dat je tent perfect kan worden afgesloten.

Maak een groepsgesprek op WhatsApp aan

De meeste mensen die een festival bezoeken kiezen er voor om dat te doen met vrienden of familie. Dat spreekt voor zich. Wanneer dat ook geldt voor jou kan het de moeite waard zijn om een groepsgesprek te starten door middel van WhatsApp. Dat is handig omwille van verschillende redenen. Niet alleen kunnen jullie op deze manier namelijk op voorhand de nodige afspraken maken samen, daarnaast is het ook mogelijk om tijdens het festival elkaar eenvoudig terug te vinden. Zeker op de grote(re) festivals is dat absoluut geen overbodige luxe, in tegendeel.

Maak op voorhand een timetable

In het bijzonder wanneer je van plan bent om een groot festival te gaan bezoeken is het altijd een aanrader om op voorhand een timetable te maken. Een dergelijke timetable is handig omdat je op die manier je tijd op het festival op de meest optimale manier kan benutten. Veel mensen willen namelijk wel graag verschillende artiesten aan het werk zien, maar houden er geen rekening mee dat ze bijvoorbeeld op een verschillend podium, maar wel op hetzelfde moment spelen. Door op voorhand een goede timetable te maken zorg je er voor dat je tijdens het festival zelf geen tijd verlies.

Controleer op voorhand het te verwachten weer!

Ga je een festival bijwonen in België of in Nederland? Of ben je van plan om een bezoek te brengen aan één van de grotere festivals in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk? Dan is waakzaamheid voor het weer geboden. Om er voor te zorgen dat je niet geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen voorzie je beter kleding voor verschillende weertypes. Hou er bovendien ook rekening mee dat het tijdens de festivals die buiten de echte zomermaanden vallen in de avond ook flink en snel kan afkoelen. Het spreekt voor zich dat je, je ook hier graag tegen zal willen wapenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *