Essentiële spullen voor op de festivalcamping

Voor de meeste (grote) festivals geldt dat ze doorgaans minstens enkele dagen duren. Dat zorgt er uiteraard voor dat je een plaats moet hebben om te overnachten. Heel wat mensen kiezen er dan voor om een verblijf te boeken op een festivalcamping. Daar overnachten is natuurlijk ongelofelijk leuk omdat je op die manier in de echte festivalsfeer blijft. Dat gezegd hebbende is het zo dat veel mensen enkele toch wel belangrijke spullen durven te vergeten voor hun verblijf. Geldt dat ook voor jou? Dan zal de inhoud van dit artikel voor jou ongetwijfeld de moeite waard zijn!

1.) De tent, het belangrijkst van allemaal

In eerste instantie is er natuurlijk de tent, toch wel veruit het belangrijkste voorwerp dat je meeneemt naar de festivalweide. In het bijzonder wanneer je van plan bent om verschillende festivals in het jaar te doen kan het interessant zijn om te investeren in een goede, kwalitatieve tent. Voor de jongste festivalgangers is dat eigenlijk niet zo’n grote issue, maar van zodra de 30 voorbij kan wat extra slaapcomfort toch vaak wonderen doen. Ga je dus met andere woorden regelmatig overnachten op de festivalweide (of in ieder geval in de buurt)? Dan is investeren in een degelijke tent zeker en vast de moeite waard!

2.) Een powerbank is geen overbodige luxe

Powerbanken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen. In eerste instantie is er natuurlijk de standaard powerbank die gewoon lekker compact is. Daarnaast zijn er echter op de markt ook powerbanken terug te vinden die bijvoorbeeld beschikken over een spiegeltje… echt waar? Echt waar! Dit zijn ongetwijfeld de meest praktische objecten op mee te nemen op een festivalcamping. Tegelijkertijd je laptop of smartphone opladen en je haar kammen? Check!

3.) Een multitool

In eerste instantie zeker niet een object waar je aan zou denken wanneer je gaat verblijven op een (festival)camping. Toch zal je kunnen vaststellen dat een multitool zeker en vast goed van pas kan komen. Een multitool bestaat zoals de naam reeds laat vermoeden uit menig aantal verschillende hulpmiddelen zoals:

  • Een flesopener,
  • Een schroevendraaier;
  • Allerhande mesjes;
  • Een klein zaagje;
  • Een vijl;

Bovenstaande is nog lang niet alles. Ook bijvoorbeeld een knijptang kan hier deel van uitmaken. Op het eerste zicht lijken dit misschien allemaal zaken die je niet meteen nodig zal hebben, maar je zal er in de praktijk ongetwijfeld van schrikken hoeveel keer ze van pas zullen komen!

4.) Een thermosfles

Ondanks het feit dat je op een festival doorgaans geen koelkast in je tentje ter beschikking hebt spreekt het voor zich dat het wel aangenaam kan zijn om bepaalde dranken lekker koel te kunnen houden. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop je bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden een festival gaat bijwonen. Woon je toch een festival bij wanneer de temperaturen net wat minder hoog zijn gelegen? Dan kan je natuurlijk ook warme(re) dranken in de thermosfles doen. Ook het feit dat thermosflessen verkrijgbaar zijn in verschillende kleurtjes is uiteraard mooi meegenomen!

Uiteraard zijn er naast bovenstaande spullen ook nog heel wat andere zaken die uitstekend van pas zouden komen op de festivalcamping. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Hoe dan ook, heb je de bovenstaande artikelen bij de hand? Dan kom je reeds een heel eind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *