Coldplay brengt na twee jaar nieuwe muziek uit

Fantastisch nieuws voor fans van Coldplay! De Britse popband is namelijk helemaal terug van weggeweest. Helemaal weg was ze natuurlijk nooit, maar de voorbije twee jaar kwam de band tot frustratie van de fans niet met nieuwe muziek. Daar komt nu in het jaar 2021 verandering in. Bandleden Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman en natuurlijk ook Will Champion hebben aangegeven dat ze zich na een “Coronapauze” klaarmaken voor een stevige terugkeer. Inmiddels werd zelfs ook de naam van het nieuwe album reeds bekend gemaakt. Fans hebben dus met zekerheid iets om naar uit te kijken… en dat is nog zeker niet alles!

Music of The Spheres

Het nieuwe album van Coldplay dat gaat verschijnen is alweer de negende van de Britse band. Het nieuwe album heeft bovendien de naam ‘Music of The Spheres’ gekregen. De Britse krant ‘The Sun’ heeft aangegeven dat Coldplay van de lockdown gebruik zou hebben gemaakt om nieuwe muziek te maken. De groep heeft ondertussen ook de aanvraag ingediend om de eerder op deze pagina reeds aangegeven naam van het nieuwe album te laten registreren. Van zodra dat is gebeurd is het mogelijk voor de plaat om geperst te worden. De band zou bovendien niet alleen komen met een nieuw album, daarnaast zou er ook nieuwe merchandise op de wereld worden losgelaten. Dit laatste zou kunnen wijzen op het plannen van een nieuwe tournee. Wellicht zal deze nieuwe tournee uiteraard wel nog niet voor meteen zijn.

Coldplay bestaat 23 jaar

Het jaar 2021 is sowieso een speciaal jaar voor Coldplay. De band bestaat namelijk 23 jaar. De groep lanceerde in het jaar 1998 haar allereerste plaat. Het ging toen uiteraard om de plaat ‘Safety’. Vanaf dat moment is de band er in geslaagd om wereldwijd werkelijk een indrukwekkend aantal platen te verkopen. De teller zou inmiddels dan ook op meer dan honderd miljoen staan. Wanneer de officiĆ«le releasedatum zal zijn van het negende album van de band is momenteel nog niet bekend. Tot dusver is het echter zo dat alles wijst in de richting van een lancering in september 2021.

Even terug in de tijd naar de oorsprong van Coldplay

Op momenten als deze denken fans graag even terug aan het ontstaan van de band Coldplay. Daarvoor moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1996. Het was toen dat Chris Martin kennismaakte met Jonny Buckland. Dit gebeurde tijdens een introductieweek aan de University College London. De twee kregen al snel het idee om samen een bandje op te richten. Op de universiteit raakten ze vervolgens ook bevriend met Will Champion en Guy Berryman. Samen besloten ze om hun poging te wagen… en met succes. In eerste instantie kreeg de band de naam ‘Starfish’. Ze was in eerste instantie vooral te vinden in de Engelse pubs. Opvallend, de band beschikte ook over een alter ego genaamd ‘Pectoralz’. Dit was een boysband die eigenlijk in eerste instantie bij wijze van grap was bedoeld. Op het ogenblik dat de band voor diens eerste grote optreden stond werd er voor gekozen om over te schakelen op de naam ‘Coldplay’. Dit was het begin van het ongelofelijke succes die de band door de jaren heen heeft geboekt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *