3 festivals om te bezoeken in Luxemburg

Voor de grootste en tevens ook bekendste muziekfestivals van de Benelux geldt dat ze allemaal worden gehouden in België en in Nederland. De Benelux telt echter natuurlijk ook nog het land Luxemburg. Ondanks het feit dat de festivals die worden gehouden in dat land doorgaans een stuk kleiner en vooral ook veel minder bekend zijn moet het gezegd dat er ook daar toch een aantal interessante namen tussen zitten. Zou jij dus met andere woorden ook graag eens een festival mee willen pakken in één van de kleinere landen van de wereld? Lees dan vooral snel verder en kom te weten welke festivals er allemaal (jaarlijks) in het mooie Luxemburg worden georganiseerd.

Festival de Wiltz in Wiltz

Ongetwijfeld één van de bekendste festivals van heel Luxemburg is het ‘Festival de Wiltz’. Dit festival wordt gehouden op het mooie kasteel van Wiltz. De locatie alleen al zorgt er voor dat dit een uitmuntend festival is om te ontdekken. Het festival werd voor het eerst gehouden in het jaar 1953. Sindsdien is ze aanzienlijk gegroeid. Op vandaag trekt ze internationale theatergezelschappen en natuurlijk ook heel wat muziekensembles aan. Enkele van ’s werelds grootste artiesten hebben er door de jaren heen reeds opgetreden. Een significant deel van de concerten wordt bovendien gehouden in openlucht. Het spreekt voor zich dat dit er voor zorgt dat de festivalsfeer alleen maar extra in de verf wordt gezet.

Echterlive in Echternach

Het Echterlive festival is een vrij nieuw festival welke wordt georganiseerd in Echternach. Dit openluchtfestival trekt zowel nationale als internationale artiesten aan. Leuk is ook dat er op het festival traditioneel gezien heel wat kunstwerken zijn terug te vinden. Daarnaast kan je er ook kennismaken met heel wat lekkere gerechten uit binnen- en buitenland. Sinds het ontstaan van het festival is ze er in geslaagd om elk jaar opnieuw heel wat mensen naar de regio van het Mullertal te lokken.

Het e-Lake festival in Echternach

Echternach is sowieso één van de beste locaties van heel Luxemburg om een festival mee te pikken. Elk jaar wordt namelijk in augustus ook het zogenaamde e-Lake Festival georganiseerd. Het gaat hierbij om een muziekfestival dat drie dagen duurt. Vooral de locatie van dit festival is bijzonder. Ze vindt namelijk plaats aan de oevers van het meer van Echternach. Zowel lokale als internationale bands zullen in deze periode spelen op verschillende podia. Dit geldt overigens niet alleen voor bands, maar ook voor dj’s die afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Enkele bekende namen die er door de jaren heen reeds hebben opgetreden zijn:

  • Bosse;
  • De Läb;
  • Querbeat;
  • Brett;
  • Cosmic Gate;
  • Ben Nicky;
  • Mark Sixma;

Op zo’n 10 minuten afstand van het festivalterrein kan je bovendien een camping terugvinden waar bezoekers over de mogelijkheid beschikken om te overnachten. Wil je er dus met andere woorden graag een meerdaagse uitstap van maken? Dan is dat zeker mogelijk wanneer je een bezoek gaat brengen aan het e-Lake festival in Echternach in Luxemburg. Hoe het ook zij, het mag in ieder geval duidelijk zijn dat er ook in het mooie Luxemburg elk jaar opnieuw verschillende festivals worden georganiseerd die ook voor jou het ontdekken meer dan waard kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *