Tomorrowland, één van ’s werelds beste festivals

Tomorrowland is niet zomaar een festival. Het is één van de grootste en tevens ook meest spectaculaire festivals die er in de wereld worden georganiseerd. Tomorrowland is dan ook een grootschalig outdoor dance-evenement dat wordt georganiseerd in het Belgische Boom. De organisatie van het festival is op moment van schrijven in handen van WEAREONE.world. In het verleden werd de organisatie uitgevoerd door ID&T Belgium.

Het grootschalige evenement werd voor het eerst georganiseerd in de zomer van 2005 en was meteen een instant succes. Sindsdien wordt ze één keer per jaar georganiseerd. In het jaar 2020 moest het festival (hopelijk) éénmalig worden geschrapt omwille van de COVID-19 pandemie. De populariteit van het festival heeft er voor gezorgd dat er ondertussen voor werd gekozen om ze niet meer uitsluitend één weekend te organiseren, maar wel twee weekends na elkaar. In het jaar 2012 werd Tomorrowland bestempeld als beste dancefestival wereldwijd.

De verschillende area’s van Tomorrowland

De line-up van Tomorrowland bestaat uit een combinatie van een aantal vaste dj’s en zogenaamde gastdj’s die worden uitgenodigd om er te komen spelen. In eerste instantie geldt voor de vaste dj’s dat het gaat om het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike. Bovendien is het zo dat er door de jaren heen reeds heel wat verschillende dj’s van topniveau op het evenement hebben gestaan. Denk hierbij dan niet alleen aan namen zoals bijvoorbeeld Hardwell en Tiësto, maar ook aan Armin van Buuren en David Guetta. Ook andere namen zoals Avicii, Afrojack en Oliver Heldens stonden reeds op het festival. Best een indrukwekkend lijstje dus…

In het jaar 2006 was er reeds sprake van tien verschillende area’s of sectoren op het festival. Tegen het jaar 2013 waren dat er reeds vijftien. Het festival bestaat bovendien eigenlijk uit twee verschillen onderdelen, namelijk:

  1. Het campingfestival;
  2. Het eigenlijke festival;

Ben jij één van de vele personen die een verblijf op de camping heeft geboekt? Dan kan jij de avond voor de start van het eigenlijke festival al het campingfestival meepikken. Tomorrowland wordt op het einde steevast afgesloten met een indrukwekkende vuurwerkshow. Alles bij dit evenement is groot en indrukwekkend en dus moet dat ook gelden voor de afsluiter!

Internationale varianten van Tomorrowland

Het enige, echte Tomorrowland festival wordt natuurlijk georganiseerd in België. Dit gezegd hebbende is het zo dat er door de jaren heen wel verschillende internationale varianten in het leven zijn geroepen. Het gaat hierbij dan concreet om de festivals:

  • TomorrowWorld;
  • Tomorrowland Brazil;
  • Tomorrowland Winter;

Bij veel mensen zal vooral deze laatste bekend in de oren klinken. Heel wat festivalgangers die tijdens de zomer het originele Tomorrowland bezoeken in België kiezen er namelijk in de winter voor om een bezoek te brengen aan Alpe d’Huez waar het winterfestival wordt gehouden. Dit festival vindt uiteraard niet plaats middenin de winter, maar wordt traditioneel gehouden ergens aan het begin van de maand maart. In principe geldt ook voor dit evenement dat ze jaarlijks terugkeert. Het jaar 2020 was tot op moment van schrijven het enige jaar waarop ze niet werd georganiseerd. Dit uiteraard als gevolg van het COVID-19 virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *