Dit zijn de populairste evenementen in de Benelux

De Benelux staat er om bekend elk jaar het toneel te zijn van een groot aantal fantastische festivals en andere evenementen. In het bijzonder in Nederland en België worden er heel wat prachtige festivals georganiseerd die niet alleen inwoners van het land zelf aantrekken, maar zeker en vast ook heel wat feestvierders uit het buitenland. Zou jij ook graag lekker uit de bol willen gaan op één of meerdere evenementen? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden lijst!

1.) Lowlands (Nederland)

Of je nu in Nederland, België of Luxemburg woont, de kans is ongelofelijk groot dat je al eens hebt gehoord over Lowlands. Voor iedereen die dit festival bezoekt is het ook altijd mogelijk om er te overnachten. Dat is toch een niet onbelangrijke extra troef. In totaliteit biedt het festival op moment van schrijven plaats aan zo’n slordige 60.000 personen. Vaak is het toch drummen om een ticket. Het gebeurt dan ook niet zelden dat het festival in slechts een paar uur tijd volledig is uitverkocht. Bovendien is het zo dat festivalgangers van elke leeftijd hier welkom zijn. Ook de genres die worden opgedragen zijn ongelofelijk breed. Je kan op Lowlands dan ook niet alleen uit de bol gaan op rock bands en internationale hiphop artiesten, maar evengoed zijn er heel wat dance DJ’s die er het beste van zichzelf komen geven. Absoluut één van de meest populaire evenementen van de hele Benelux!

2.) Tomorrowland (België)

Het absolute topevenement dat in België elk jaar in de zomer wordt gehouden is natuurlijk Tomorrowland. Door luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines worden zelfs speciale vluchten ingelegd om festivalgangers naar België te brengen voor het evenement. Dit maakt in één klap duidelijk hoe ongelofelijk groot Tomorrowland wel niet is. Van zodra je, je kaartje hebt gekocht kan de magie eigenlijk beginnen. In de voorbije jaren was het dan ook zo dat mensen hun kaartje voor het evenement thuisgestuurd kregen in een heuse schatkast… jawel je hoort het goed, in een schatkist!

Tomorrowland huisvest in totaliteit vijftien verschillende podia waar de meest uiteenlopende genres op worden opgevoerd. Bovendien geldt voor elk concert dat er een heuse show van wordt gemaakt. Er zijn dan ook steeds heel wat effecten waar je op kan rekenen. Denk hierbij niet alleen aan veel vuurwerk, maar ook aan bijvoorbeeld heuse lasershows. Dit is absoluut een topevenement voor elke fervente festivalganger!

3.) Best Kept Secret (Nederland)

Liefhebbers van genres zoals indie, folk en elektronische muziek hebben zonder twijfel al wel eens gehoord over het evenement ‘Best Kept Secret’. Dit festival wordt gehouden gedurende drie dagen en bied in totaal plaats aan zomaar even 75.000 mensen. Overnachten is steeds mogelijk in de camping die bij het festival hoort. Bovendien kan je er hier ook voor kiezen om te verblijven in één van de verschillende bungalowhuisjes. De organisatie regelt elk jaar een aantal absolute topartiesten. Bovendien is het zo dat ook minder bekende namen hier de mogelijkheid hebben om zich te bewijzen. Best Kept Secret wordt gehouden op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dit geldt overigens ook voor een ander festival genaamd ‘Decibel Outdoor’.

4.) Awakenings Festival (Nederland)

Het grootste techno festival ter wereld vindt steevast plaats in Nederland! Het zogenaamde Awakenings Festival is dan ook veelal in een mum van tijd uitverkocht. In de twee dagen tijd dat het festival wordt georganiseerd zijn er gemiddeld meer dan 100 techno dj’s die er komen optreden. Per dag is het zo dat er doorgaans 40.000 mensen op het festivalterrein worden toegelaten. Dit zorgt er voor dat er elke editie gemiddeld zo’n 80.000 festivalgangers het evenement bezoeken. Behoorlijk indrukwekkend toch! Het festival vindt plaats op de zogenaamde Halfweg in Spaarnwoude.

5.) Rock Werchter (België)

Elk jaar opnieuw kunnen festivalgangers rekenen op de legendarische line-up van Rock Werchter. Zowel voor de artiesten die er komen optreden als voor het festivalterrein geldt dat ze beiden uitstekende punten weten te scoren. Een niet onbelangrijke verandering of uitbreiding vond plaats in het jaar 2018. Toen werd er namelijk een podium geplaatst genaamd ‘The Slope’. Deze beschikt nu over een volledig eigen programmering. Dit is zonder ook maar de geringste twijfels één van de absolute top festivals van de Benelux.

6.) Pukkelpop (België)

Op de festivalweide van Kiewit vindt elk jaar het razend populaire Pukkelpop plaats. Eigenlijk valt dit evenement uitstekend te vergelijken met het Nederlandse Lowlands. Allebei de festivals besteden steevast heel wat aandacht aan het samenstellen van hun affiche wat leidt tot een sterke line-up met gevarieerde headliners. In vergelijking met heel wat andere festivals in België valt het wel op dat Pukkelpop het voornamelijk moet hebben van de wat jongere festivalbezoekers. Dat hoeft evenwel geen enkel probleem te zijn.

Nog meer leuke festivals bezoeken in de Benelux?

De bovenstaande lijst met festivals in de Benelux is er alvast één die je heel wat plezier kan opleveren. Het moet echter gezegd dat er verspreid over zowel België als Nederland nog verschillende andere festivals ook worden gehouden die zeer interessant kunnen zijn. Enkele bekende namen waar je hierbij aan kan denken zijn:

  • Paaspop (Nederland);
  • Concert at Sea (Nederland);
  • Mysteryland (Nederland);
  • Pinkpop (Nederland);
  • Dour Festival (België);
  • TW Classic (België);
  • Suikerrock (België);

Verder is het zo dat er jaarlijks eigenlijk wel verschillende evenementen bijkomen. Het loont dan ook eigenlijk elk jaar zeker de moeite om terug even te kijken naar de nieuwe festivals of andere evenementen die mogelijks zijn aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *