Dit zijn de populairste festivals van Europa

Dat Europa een continent is dat leeft en swingt wordt elk jaar opnieuw bewezen. Verspreid over Europa worden dan ook steevast een groot aantal verschillende evenementen georganiseerd. Daarbij valt vooral op dat er tussen deze verschillende festivals steevast sprake is van grote verschillen. Dit niet alleen in omvang, maar ook op vlak van genres die worden vertegenwoordigd. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de populairste festivals van heel Europa zijn? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.) Het Sziget Festival (Hongarije)

In eerste instantie is er het Sziget Festival. Dit festival wordt georganiseerd in het Hongaarse Boedapest. Het festival is door de jaren heen werkelijk ongelofelijk populair geworden. Dat is voor een groot deel ook te wijten aan de unieke locatie waar ze zich afspeelt. Het Sziget Festival wordt namelijk georganiseerd op een eiland in de hoofdstad van Hongarije. Bovendien is er ook de duur van het festival. Deze duurt namelijk zomaar even een volledige week. Tussendoor is het natuurlijk ook mogelijk om deze prachtige stad te ontdekken. De line-up is hoe dan ook elk jaar opnieuw ongelofelijk indrukwekkend en heeft voor ieder wat wils te bieden.

2.) Het Roskilde Festival (Denemarken)

Eén van de grootste rockfestivals van niet alleen Europa, maar de hele wereld luistert naar de naam ‘Roskilde’. Het festival wordt gehouden in de gelijknamige stad in Denemarken en duurt vier dagen. Wat dit festival extra interessant maakt is het feit dat de opbrengst gaat naar een goed doel. De line-up is in de praktijk ook steeds behoorlijk indrukwekkend. Ze bestaat dan ook uit enkele van ’s werelds bekendste artiesten uit het genre.

3.) Het Glastonbury Festival (Verenigd Koninkrijk)

In het Verenigd Koninkrijk vindt jaarlijks het zogenaamde Glastonbury Festival plaats. Dit is ’s werelds grootste openluchtfestival. Er worden heel wat rock- evenals popconcerten op gehouden. Bovendien is het niet alleen zo dat je dit festival moet bijwonen omwille van de muziek. Er worden ook steevast heel wat geweldige acts georganiseerd. Het gaat hierbij dan om circus-, dans- en cabaretacts. Ook tal van andere voorstellingen kan je bekijken op het festival. Niet alleen is het Glastonbury Festival één van de grootste, maar tevens ook één van de populairste festivals ter wereld. Wil je graag tickets bemachtigen? Dan moet je er altijd snel bij zijn. De tickets zijn namelijk altijd in een handomdraai verkocht.

4.) Iceland Airwaves (IJsland)

We durven het soms wel eens te vergeten, maar ook IJsland behoort tot Europa. Het zogenaamde ‘Iceland Airwaves’ festival dat jaarlijks wordt gehouden in de IJslandse hoofdstad Reykjavik is een waar buitenbeentje. Het festival vindt traditioneel gezien in het najaar plaats, meer bepaald in de maanden oktober of november. De focus ligt bij dit evenement ook steevast op nieuwe muziekgroepen. Zou je graag nieuwe muziek willen ontdekken in een meer dan bijzondere omgeving? Dan is dit een absolute topper van formaat. De podia bevinden zich op verschillende plaatsen verspreid over Reykjavik. Het gaat hierbij niet alleen om bars en winkels, maar ook om bijvoorbeeld musea. Dit is absoluut een zeer uniek festival die je eigenlijk eens in je leven bijgewoond moet hebben.

5.) Het Main Square Festival (Frankrijk)

Net over de grens met België tref je in Frankrijk het stadje ‘Arras’ aan. Hier vindt elk jaar opnieuw het ‘Main Square Festival’ plaats. Tot het jaar 2010 werd dit festival gehouden op het centrale plein dat wordt omgeven door zeventiende eeuwse woningen. Omdat de populariteit van het evenement door de jaren heen zo significant is toegenomen werd er echter voor gekozen om uit te wijken naar de zogenaamde ‘Citadelle Vauban’. Ook dit is natuurlijk te omschrijven als een meer dan unieke locatie. De line-up is een mooie combinatie van enerzijds commerciële en anderzijds alternatieve muziekstijlen.

6.) Tomorrowland (België)

Tomorrowland is een echt begrip onder festivalgangers uit heel Europa en bij uitbreiding eigenlijk zelfs uit de hele wereld. Van overal in Europa (en daarbuiten) worden vliegtuigen ingelegd naar het kleine België om er verschillende van ’s werelds absolute top-dj’s aan het werk te zien. Wat Tomorrowland zo bijzonder maakt is ook dat ze er telkens in slaagt om sprookjesachtige mooie decors te maken. De verschillende podia beschikken elks over hun geheel eigen stijl wat het festival een ronduit uniek karakter geeft. Wie tickets wil bemachtigen voor dit indrukwekkende evenement moet er wel snel bij zijn. De tickets zijn immers veelal in een mum van tijd uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *