Dit zijn de populairste evenementen in België

Elk jaar opnieuw worden er in België een groot aantal verschillende evenementen georganiseerd. Deze evenementen staan er om bekend veelal over een indrukwekkende line-up en een uitmuntende kwaliteit te beschikken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze evenementen vaak ook heel wat geïnteresseerden aantrekken uit het buitenland. Absolute toppers van formaat zijn natuurlijk bijvoorbeeld Tomorrowland en Pukkelpop, maar er is meer. Ben jij ook benieuwd naar de evenementen die zowat jaarlijks plaatsvinden in België? Verdiep je dan even in de onderstaande lijst!

1.) Tomorrowland

Misschien wel het absolute topevenement van België is natuurlijk Tomorrowland. De sprookjesachtige beleving bij dit festival begint in de praktijk eigenlijk reeds bij het proberen bemachtigen van een ticket. De voorbije jaren was het dan ook zo dat er een kleine schatkist bij de gelukkige kopers thuis werd bezorgd. Dit lijkt misschien slechts een klein detail, maar het is typerend voor de ongelofelijke diepgang waar dit evenement zich door kenmerkt. Verspreid over het indrukwekkende festivalterrein staan standaard vijftien verschillende podia opgesteld waarop alle mainstream dansgenres aan bod komen. Niet alleen de kwaliteit van de artiesten is top, ook de hele omkadering is om duimen en vingers van af te likken. Vuurwerk, lasershows en circusacts? Check, check en nog eens check! Dit is absoluut een evenement die je eens bijgewoond moet hebben.

2.) Rock Werchter

De legendarische line-up van Rock Werchter is… legendarisch. In het verleden was de line-up van dit evenement zelfs de beste van alle festivals die op Belgisch grondgebied werden gehouden. Niet alleen de artiesten die kwamen optreden konden rekenen op ongelofelijk veel interesse, ook het festivalterrein leverde Werchter heel wat extra punten op. De upgrades die werden doorgevoerd aan de weide hebben hun doel helemaal niet gemist, in tegendeel. In het jaar 2018 werd er bijvoorbeeld een extra podium aan de weide toegevoegd. Ondanks het feit dat Tomorrowland internationaal kan rekenen op heel wat meer interesse moet het toch gezegd dat Rock Werchter sinds jaar en dag tot de absolute top van de Belgische festivals behoort… en dat is niet meer dan terecht.

3.) Pukkelpop

Wat Lowlands is voor Nederland is Pukkelpop voor België. Allebei deze festivals staan er om bekend behoorlijk veel aandacht te besteden aan de invulling van hun affiche. Dit zorgt er voor dat er steevast sprake is van heel wat mooie headliners. Bovendien kunnen festivalbezoekers ook altijd rekenen op een gevarieerd randprogramma. Pukkelpop speelt zich steevast af op de festivalweide van Kiewit. Deze staat er om bekend over een speelse en wonderlijke uitstraling te beschikken. Over het algemeen is het zo dat Pukkelpop een gemiddeld vrij jong publiek aantrekt.

4.) Graspop

Het absolute topfestival van België voor alle rock- en metalliefhebbers is ongetwijfeld ‘Graspop’. Dit festival kenmerkt zich steevast door wild gierende gitaren, een dubbele bas en vooral vernietigende vocalen. De volledige wereldtop die deel uitmaakt van deze genres heeft reeds op dit festival gestaan. Bovendien is er bij dit festival ook altijd sprake van een erg gemoedelijke sfeer waardoor velen er zich toe aangetrokken voelen. Ben jij ook een liefhebber van rock en / of metal? Dan is de festivalweide in Dessel voor jou de absolute place to be!

5.) Dour Festival

Ben jij iemand die grote fan is van underground artiesten? Dan zal de keuze  voor het festival Dour al snel zijn gemaakt. Sinds jaar en dag staat dit evenement er om bekend over een aanzienlijk minder commerciële selectie te beschikken bestaande uit honderden artiesten. Het festival wordt gehouden tijdens één dag en nacht. Voorheen was het zo dat de affiche voornamelijk werd ingevuld door dj’s en hiphop. Een aantal jaar geleden werd echter besloten om ook een gezonde dosis rock in het programma te verwerken. Het legendarische festival introduceerde daarom in het jaar 2019 ook het zogenaamde ‘rock only’ podium.

Andere evenementen om te ontdekken in België

De bovenstaande festivals zijn allemaal het absolute neusje van de zalm. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog heel wat andere evenementen worden gehouden in België die het ontdekken met absolute zekerheid waard zijn. Neem nu bijvoorbeeld TW Classic. De voorbije jaren hebben menig aantal echt grote namen op dit festival gestaan. Het ging daarbij niet alleen om namen zoals Guns N’Roses, The Rolling Stones evenals Santana en Bruce Springsteen.

Andere evenementen buiten TW Classic die ook zeker het ontdekken waard kunnen zijn luisteren naar namen als Suikerrock, Les Ardentes en natuurlijk mogen we ook de Lokerse Feesten niet vergeten. Bovendien is het zo dat verschillende (groot)steden in België ook nog uitpakken met hun eigen, regionale feesten. Voor Gent zijn dit de bekende ‘Gentse Feesten’ terwijl je bijvoorbeeld in Brugge het eveneens steeds populairder wordende Cactusfestival kan bijwonen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, er worden elk jaar heel wat prachtige evenementen georganiseerd in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *