Maak kennis met het moderne Woodstock Festival

Ooit vond in Amerika het inmiddels legendarische Woodstock Festival plaats. Het festival dat plaatsvond in het jaar 1979 stond voornamelijk in het teken van liefde, vriendschap en muziek. Reeds verschillende keren werd het plan opgevat om het festival nieuw leven in te blazen… en dus met andere woorden eigenlijk terug te brengen. De plannen die daarvoor bestonden werden uiteindelijk nooit uitgevoerd. Toch is het op vandaag mogelijk om de unieke sfeer van het Woodstock Festival nog eens te ervaren,… hetzij weliswaar in een iets andere vorm. Ook de locatie is anders. De variant op het festival wordt immers gehouden in het grensgebied van Polen en Duitsland. 

3 dagen durend festival

Het zogenaamde Pol’and’Rock festival dat wordt gehouden op de grens van Duitsland met Polen is een driedaags festival dat eigenlijk dienst doet als eerbetoon aan het legendarische Amerikaanse festival. Het nieuwe festival vertoont stevige gelijkenissen met het origineel. Net als bij Woodstock het geval was is het dan ook zo dat Pol’and’Rock voornamelijk de focus legt op rockmuziek. Dit gezegd hebbende is het zo dat hier en daar ook wel enkele aangrenzende genres worden gespeeld. Hier en daar is bovendien ook een verdwaalde reggae artiest terug te vinden en wordt er wat elektronische muziek gespeeld. De organisatie van het festival is in handen van de grootste non-profit organisatie van Polen. Zij organiseren het festival dan ook voornamelijk om hun medewerkers te bedanken voor hun inzet en hun harde werk. 

Verschillende locaties

Het lijkt nu misschien alsof het Pol’and’Rock festival in Polen een nieuw festival is, maar dat is niet juist. Het festival werd dan ook opgericht in het jaar 1995. Sinds die tijd heeft ze menig aantal verschillende locaties gehad. De laatste jaren blijkt er echter toch sprake te zijn van wat meer stabiliteit. Het festival wordt nu dan ook steevast gehouden in Kostrzyn nad Odra en dat al sinds het jaar 2004. Deze locatie werd onder meer gekozen omdat ze niet alleen voor Poolse, maar ook voor Duitse festivalgangers eenvoudig te bereiken is. Buiten de Polen zelf bestaat de groep festivalgangers die hier komen feesten dan ook voornamelijk uit Duitsers. 

Gratis festival

Eén van de eerste vragen die veel mensen zich stellen heeft natuurlijk te maken met de kostprijs die aan het festival dat ze willen bezoeken is verbonden. Op dit vlak hebben we voor wat Pol’and’Rock betreft goed nieuws voor jou in petto. Dit festival is namelijk volledig gratis te bezoeken. Mede dit gegeven heeft er voor gezorgd dat het Pol’and’Rock festival door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de grootste festivals ter wereld. Je hoort het goed! Elk jaar opnieuw bezoeken zomaar even 700.000 mensen dit festival. Dit komt neer op een slordige 235.000 bezoekers per dag. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er jaarlijks niet onaanzienlijke verschillen in de bezoekersaantallen kunnen sluipen. In het bijzonder de line-up die wordt aangekondigd is hiervoor natuurlijk (grotendeels) verantwoordelijk.

Een geweldig festival om te ontdekken

Heb jij al menig aantal festivals gedaan in Europa? Ben je dan ook naarstig op zoek naar een festival die er in kan slagen om je toch van een uniek gevoel te voorzien? Dan is het zonder meer de moeite waard om kennis te maken met het Pol’and’Rock festival dat wordt gehouden in het Poolse Kostrzyn nad Odra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *