4 geweldige evenementen om te ontdekken in de wereld

In eerste instantie kijken veel mensen vooral naar de grote(re) festivals die in de wereld worden georganiseerd om zich op te amuseren. Dat is in eerste instantie ook niet meer dan logisch. De sfeer die je aantreft op deze festivals is namelijk vaak uniek. Toch worden er verspreid over de wereld ook nog heel wat andere evenementen georganiseerd die ook zeker het bijwonen waard zijn. Wil je graag ontdekken welke evenementen dit zijn? Wij hebben er hieronder alvast een aantal voor je op een rijtje gezet!

1.) De Full Moon Party in Thailand

Thailand is een bijzonder geliefd land om een vakantie in door te brengen. Dat niet alleen vanwege de gastvrije bevolking, maar ook omwille van het heerlijke klimaat. Daarnaast is het zo dat er verspreid over Thailand elk jaar opnieuw ook enkele geweldige evenementen worden georganiseerd. Eén van deze evenementen is de Full Moon Party. Zowat op elk eiland in Thailand wordt dit festival gevierd. Eén van de grootste full moon party’s wordt echter gehouden op het eiland Koh Phangan. Door de jaren heen heeft voornamelijk het toerisme er voor gezorgd dat er ook nog verschillende varianten op de Full Moon Party in het leven zijn geroepen. Het gaat daarbij dan concreet om bijvoorbeeld:

  • De No-Moon Party;
  • De Half-Moon Party;

Ondanks het feit dat er ook tijdens dergelijke gebeurtenissen heel wat leuke feesten en mini-festivals worden gehouden kan er toch eigenlijk helemaal niets op tegen de echte Full Moon Party. Wil je dus met andere woorden graag één van de meest sfeervolle en ook beste evenementen bijwonen van de wereld? Dan is een Full Moon Party bijwonen in Thailand absoluut de moeite waard.

2.) St. Patrick’s Day in Dublin

St. Patrick’s Day is één van de evenementen die door de jaren heen alleen maar groter is geworden. Het evenement werd in eerste instantie gehouden in Dublin, maar tegenwoordig kan je ze in zowat elke Ierse stad vieren. Sterker nog, door de jaren heen is het karakter van St. Patrick’s Day zo sterk geïnternationaliseerd dat ze in zowat elke grote stad in Europa (en daarbuiten) wordt gevierd. Niet zelden is dit een ongelofelijk leuke dag bestaande uit heel veel gezang en dans en… groene kabouters. Natuurlijk staat de stad tijdens St. Patrick’s Day helemaal op zijn kop. Je viert dit evenement uitstekend in Dublin, maar ook in andere steden zoals bijvoorbeeld New York, San Francisco en Barcelona. Wil je echt de authentieke sfeer ervaren van dit bijzonder sfeervolle evenement? Dan lijkt ons toch de keuze voor Dublin de beste te zijn.

3.) Het Holi Festival of Colors in India

Ondanks het feit dat de naam van dit evenement ook het woord ‘Festival’ bevat is dat eigenlijk niet helemaal juist. Eigenlijk is het ‘Holi Festival of Colors’ in India gewoon één groot feest. Het concept er van was lange tijd uniek voor dit land. Dat is op vandaag helaas niet langer het geval. Een aantal jaar geleden begonnen namelijk ook de feesten waarbij je elkaar helemaal onder de verfpoeder stopt eveneens in Europa steeds vaker de kop op te steken. Toch blijft het karakter van dit evenement in India uniek.

In India wordt het feest reeds vele eeuwen lang gehouden om de liefde te vieren. Alles draait tijdens dit evenement dan ook om zowel vergeten en vergeven als hernieuwde relaties. Deze gedachte achter het festival zorgt er voor dat zeer veel mensen er zich uit binnen- en buitenland tot aangetrokken voelen. Eerst gooi je de persoon die je haat helemaal onder de verf waarna je hem of haar vervolgens een knuffel geeft en terug verder gaat met het leven. Absoluut een uniek en zeer kleurrijk evenement die je zeker eens bijgewoond moet hebben!

4.) Carnaval in Rio de Janeiro

Carnaval vieren kan je natuurlijk overal doen. Toch is het zo dat er maar weinig plaatsen zijn waar de sfeer tijdens dit evenement zo bijzonder en opzwepend is als in Rio de Janeiro in Brazilië. Hier wordt Carnaval gevierd zoals nergens anders in de wereld het geval is. Denk hierbij niet alleen aan de gaafste muziek, maar ook aan de leukste optochten en natuurlijk ook aan de mooiste dames. Dit bovendien ook nog eens allemaal onder de fel brandende zon van het prachtige Brazilië. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan is het Braziliaans Carnaval in Rio de Janeiro voor jou een absolute aanrader om bij te wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *