Dit zijn de leukste festivals ter wereld!

Verspreid over de wereld worden er elk jaar opnieuw heel wat fantastische festivals georganiseerd. Het gebeurt ook niet zelden dat liefhebbers van festivals speciaal daarvoor een niet onaanzienlijke reis moeten ondernemen. Er zijn zelfs mensen die een heel jaar sparen om één keer een gerenommeerd festival op deze wereldbol bij te kunnen wonen. Ben jij dat ook van plan? Zou je dan ook graag omwille van die reden even kennis willen maken met enkele van ’s werelds beste festivals? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.) Sant Joan in Barcelona

Voor het eerste festival hoef je nog niet eens zo ver te reizen. Het zogenaamde ‘Sant Joan’ festival is er één die je absoluut eens bijgewoond moet hebben. Niet voor niets wordt er hier dan ook naar verwezen als één van de dikste feesten van heel Europa. De volledige kustlijn van Catalonië wordt tijdens dit festival voor één nacht omgetoverd tot de dansvloer van Spanje. Dit geldt overigens ook voor de stranden van bijvoorbeeld Valencia, maar ook van de eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca. In eerste instantie trekt iedereen dan naar één van de stranden om er te genieten van een lekkere barbecue, een fijne picknick of gewoon een lekker drankje. In de praktijk is het echter zo dat dit steevast uitmondt in een zwoele avond boordevol met vuurwerk en dans. Dit is wellicht het grootste gratis strandfestival ter wereld!

2.) Montreal International Jazz

Jazz en dan vooral Jazz-festivals lijken tot op de dag van vandaag nog steeds sterk ondergewaardeerd te zijn. Er is één festival waaruit dit helemaal niet blijkt en dat is het Montreal International Jazz festival. Dit festival weet op jaarbasis ongeveer 180.000 bezoekers te trekken. Dit bovendien voor een periode van een slordige 10 dagen! Voor festivalbegrippen is het dus best een aanzienlijk evenement. Een extra reden om dit evenement bij te wonen is terug te vinden in het feit dat het Guiness World Records het festival in het jaar 2004 heeft uitgeroepen tot grootste jazzfestival van deze planeet.

Gedurende tien dagen zijn er verspreid over Montreal dan ook verschillende jazz gerelateerde events die plaatsvinden. Dit zowel indoor als outdoor. In totaal is er op moment van schrijven ook sprake van zomaar even 20 verschillende stages. Dit is natuurlijk ruim voldoende om het hart van elke jazz- en festivalliefhebber sneller te doen slaan. Extra interessant is bovendien dat zowat alle locaties gratis toegankelijk zijn.

3.) Het Burning Man Festival in de Verenigde Staten

Eén van de meest opvallende en tevens ook zeker één van de meest tot de verbeelding sprekende festivals ter wereld is de zogenaamde ‘Burning Man’. Deze wordt gehouden in de zogenaamde Black Rock Desert in het Amerikaanse Nevada. Tijdens de periode tussen de eerste maandag van augustus en de eerste maandag van september staat dit gebied volledig op z’n kop. Naar het festival wordt verwezen als de ‘Burning Man’ omdat ze traditioneelgetrouw wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Burning Man staat er om bekend een zeer toegankelijk festival te zijn waar werkelijk iedereen vanuit de hele wereld warm op wordt onthaald. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je er een stevige inkomprijs voor dient te betalen. Het doel van het festival? Dat iedereen zich kan uiten precies op die manier zoals hij of zij dat het liefste wil. Fantastisch toch?!

4.) Coachella in de Verenigde Staten

Ook voor de afsluiter in dit rijtje trekken we naar de Verenigde Staten. Daar vindt namelijk nog elk jaar een gerenommeerd festival plaats die wereldwijd een ongelofelijke bekendheid en populariteit geniet. We hebben het hierbij dan uiteraard over ‘Coachella’. Er zijn ongelofelijk veel zaken die in het voordeel spreken van dit festival. Natuurlijk is er de locatie waar ze wordt gehouden, namelijk in een woestijn in Californië. Daarnaast is het echter ook zo dat ze bekend staat omwille van haar uitstekende diversiteit. Iedereen die tegen de (vaak snikhete) temperaturen kan is hier welkom en zal hier ook ongetwijfeld de tijd van zijn of haar leven beleven. Ook het bezoeken van het Coachella festival in de Verenigde Staten is dan ook beslist meer dan de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *