Tip! Het Cactusfestival in Brugge!

Wanneer we het hebben over festivals in België denken we natuurlijk meteen aan ronkende namen zoals Pukkelpop en Tomorrowland. Toch zijn er verspreid over het land ook heel wat kleinere festivals terug te vinden die eveneens zeer de moeite waard zijn. Eén van deze festivals wordt elk jaar aan het begin van de zomervakantie gehouden in het historische Brugge.

Het razend populaire en visueel zeer aantrekkelijke Minnewaterpark is dan het decor voor het Cactusfestival. Dit festival weet zich op verschillende vlakken te onderscheiden van de andere festivals in het land. Zo vinden alle volwaardige concerten plaats op hetzelfde podium. Zo is er dan ook helemaal geen sprake van ook maar enige keuzestress. Zou je graag meer willen ontdekken over het Cactusfestival? Lees dan vooral even snel verder en kom te weten waarom dit festival ook voor jou het ontdekken waard is.

Alle concerten op één podium

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat alle concerten op het Cactusfestival zich afspelen op één en hetzelfde podium. Daarmee valt een belangrijke keuzestress weg voor menig aantal festivalgangers. Bovendien is het zo dat er door de organisatie grondig wordt nagedacht over de line-up. Dit zorgt er voor dat er elke editie opnieuw heel wat bekende namen naar het festival worden gelokt. Het is ook mede omwille van deze reden dat het Cactusfestival in Brugge de voorbije jaren behoorlijk aan populariteit heeft gewonnen.

Wat te doen in de pauzes?

Tijdens de pauzes zal je, je op het Cactusfestival ook werkelijk geen moment vervelen, in tegendeel. De honger kan je bijvoorbeeld stellen op de zogenaamde ‘Bazaar’. Het betreft hier een foodmarket waar je kennis kan maken met een zeer uitgebreid aanbod bestaande uit allerhande heerlijke lekkernijen. Deze lekkernijen komen werkelijk uit alle uithoeken van de wereld.

Zowel liefhebbers van de Italiaanse als bijvoorbeeld Vietnamese en Mexicaanse keukens komen hier aan hun trekken. Het bijwonen van een festival kan bovendien ook een behoorlijke inspanning vereisen. Wil je graag even lekker kunnen ontspannen? Ook daar werd aan gedacht. Zo is er op de festivalweide ook een speciaal ‘Cacus Oasis’ onderdeel terug te vinden.

Cactus Oasis

Het Cactusfestival profileert zich als een festival voor alle leeftijden. Dit zorgt er in vergelijking met menig aantal andere festivals voor dat deze ook heel wat gezinnen aantrekt. Dat is ook terug te zien in de voorzieningen die worden getroffen. Cactus Oasis biedt jou als ouder bijvoorbeeld de mogelijkheid om te genieten van een lekker drankje aan de rand van het Minnewater. Dit terwijl de kids lekker kunnen spelen op de installaties van Bolwerk.

Wil je toch liever de dansbeentjes strekken? Dan is er ook nog de zogenaamde Kiosk. Dit is de plaats waar continue de meest funky dancehits op je worden afgevuurd. Voor heel wat festivals geldt dat ze zich hoofdzakelijk of uitsluitend richten op de volwassen festivalgangers, maar dat geldt dus zeker niet voor het Cactusfestival in Brugge. Festivalgangers van alle leeftijden zijn dan ook steevast in de maand juli van harte welkom in één van de mooiste parken van één van de meest interessante (historische) steden die België rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *