3 internationale festivals die jouw zomer helemaal af maken!

Voor ongelofelijk veel mensen staat de zomer gelijk aan het bijwonen van één of meerdere festivals. Het aanbod aan festivals is de voorbije jaren behoorlijk spectaculair toegenomen. Daar waar je vroeger vaak slechts over de mogelijkheid beschikte om een keuze te maken uit een handvol met festivals is dat op vandaag wel even anders. Niet alleen in ons eigen land, maar ook in menig aantal andere landen zijn er dan ook behoorlijk wat festivals die het ontdekken meer dan waard zijn. Zou jij ook graag enkele uitstekende festivals willen ontdekken die jouw zomer nog mooier kunnen maken? Verdiep je dan zeker even in de hieronder terug te vinden lijst met drie evenementen!

1.) Rock am Ring in Duitsland

Eén van de meest bijzondere festivals die je eigenlijk bij kan wonen op niet al te grote afstand van thuis is het zogenaamde Rock Am Ring festival. Dit festival wordt gehouden op het Formule 1-circuit Nürburgring en draait reeds een behoorlijk aantal jaartjes mee. Dit festival werd dan ook voor het eerst georganiseerd in het jaar 1985. Door de jaren heen hebben ook menig aantal legendarische bands op dit festival gespeeld. Het gaat hierbij dan onder meer om namen zoals bijvoorbeeld:

  • AC/DC;
  • Deep Purple;
  • The Rolling Stones;

In een meer recent verleden kon je hier namen aantreffen zoals Thirty Seconds to Mars en natuurlijk ook Muse. Wie op zoek is naar een leuk festival om te ontdekken op een toch wel behoorlijk unieke locatie kan zeker en vast even Rock am Ring in Duitsland aan zijn verlanglijstje toevoegen!

2.) Governors Ball in de Verenigde Staten

In het hart van The Big Apple wordt jaarlijks het zogenaamde Governors Ball georganiseerd. Het betreft hier een meerdaags festival dat voor de eerste keer werd georganiseerd in het jaar 2011. De line-up kenmerkt zich door een mooie mix van allerhande verschillende genres. Het gaat hierbij dan onder meer om:

  • Rock;
  • Hiphop;
  • Indie;
  • Popmuziek;
  • Folkmuziek;

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat je een bezoek brengt aan dit festival omwille van de muziek die je er kan ontdekken. Dat gezegd hebbende is het zo dat er ook heel wat andere zaken op het terrein aanwezig zijn om je mee bezig te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke silent disco, maar ook aan bijvoorbeeld een interactieve photo booth en levensgrote bordspellen. Eén ding staat hoe dan ook vast, je zal je tijdens het Governors Ball ongetwijfeld geen moment vervelen!

3.) British Summer Time in Londen

British Summer Time is één van de bekendste festivals die in het Verenigd Koninkrijk worden georganiseerd. Dit festival vindt plaats tijdens twee weekends in de maand juli. De locatie voor dit festival is er ook eentje om duimen en vingers van af te likken. Ze wordt namelijk georganiseerd in Hyde Park in Londen. De organisatie staat er om bekend echt steeds opnieuw iets zeer moois te maken van dit evenement. Dit doet ze onder meer door het voorzien van niet alleen pop-up cafés, maar ook zelfstandige eetkraampjes evenals themapubs. Het British Summer Time festival laat bezoekers op deze manier eigenlijk het beste van twee werelden ervaren. In eerste instantie geniet je van de echte festivalervaring, maar dan wel op slechts geringe afstand van bruisend Londen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *