Zo overleef je een festival in volle zomer

Het merendeel van de festivals die in de wereld worden gehouden vinden plaats tijdens de zomermaanden. Dit zorgt er voor dat je wellicht rekening zal moeten houden met behoorlijk stevige temperaturen. Op het eerste zicht lijkt dat natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. Beter dat je kan genieten van de beste muziek onder een aangenaam brandende zon dan wanneer de regen met bakken uit de lucht valt… toch? Absoluut! Dit gezegd hebbende is het zo dat veel festivalgangers toch wel eens durven te schrikken van de omstandigheden tijdens een zomers festival. Wil jij er zeker van zijn dat jij de vaak stevig oplopende temperaturen de baas kan? Dan is het zeker een aanrader om rekening te houden met de aangehaalde tips die zijn terug te vinden hier op deze pagina.

1.) Drink voldoende

Deze eerste tip lijkt natuurlijk in eerste instantie zeer voor de hand liggend te zijn. Toch zijn er in de praktijk ongelofelijk veel mensen die dit niet doen. Wanneer er een tip als deze wordt gegeven is het ook vaak zo dat mensen denken: “he fijn, ik moet dus zeker voldoende bier drinken”. Neen, je moet er vooral voor zorgen dat je (tussendoor) voldoende water drinkt. Een gouden tip op dit vlak is één glas water drinken voor elk glas alcohol dat je nuttigt.  Voor het merendeel van de festivals die in België en Nederland worden gehouden geldt overigens dat er verschillende gratis waterpunten zijn terug te vinden. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat het water je veel extra geld zal kosten.

2.) Neem een reservedopje mee voor je waterfles

Vroeger was het in de regel zo dat je niet zelf drank mee kon nemen naar de festivalweide. Dit betekende in de praktijk dat flessen aan de ingang vaak in beslag werden genomen. Tegenwoordig geldt die regel eigenlijk nog altijd, al is het wel zo dat ze wat werd versoepeld. Toch is het nog steeds mogelijk dat aan de ingang van de festivalweide het dopje van je waterfles in beslag wordt genomen. Dat kan je echter eenvoudig verhelpen door een reservedopje in je tas te stoppen. Op deze manier heb je dan ook toch de mogelijkheid om je fles nog gewoon te hervullen en af te sluiten.

3.) Je goed insmeren is geen overbodige luxe

Vaak is het zo dat festivals worden georganiseerd op uitgestrekte, grote weides. Dit zorgt er voor dat er doorgaans maar weinig plaatsen zijn waar je beschutting kan zoeken tegen de fel brandende zon. Het logische gevolg hiervan is uiteraard dat je er altijd goed aan doet om je grondig in te smeren met zonnebrandcrème. Geloof ons maar als we zeggen dat het laatste wat je wil is om verbrandt rond te lopen op een festivalterrein. Je tijdig insmeren met een kwalitatieve zonnebrandcrème is dan ook in de praktijk absoluut zeker een aanrader te noemen.

4.) Zorg voor aangename, comfortabele en lichte kledingstukken

Zorg er voor dat je altijd wat extra zomerse kledingstukken in je backpack hebt zitten. Een extra T-shirt of topje is zeker geen overbodige luxe. Ondanks het feit dat de nadruk tijdens de zomermaanden vaak ligt op behoorlijk stevige temperaturen blijft het wel zo dat je er altijd goed aan doet om ook een (licht) regenjasje mee te nemen. Tijdens en vooral na een onweersbui kan zo’n jasje veelal best goed van pas komen. Ook het meenemen van een pet of een ander hoofddeksel kan in de praktijk een aanrader zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *